Werderu "treća sreća"
Diego je ipak u posljednjoj utakmici za Werder podigao trofej

Kup Njemačke

Werderu "treća sreća"

Edmir Škorić

Olimpijski stadion u Berlinu večeras je bio domaćin finalu njemačkog DFB Kupa, a na kraju je Werder Bremen bio bolji od Bayera iz Leverkusena. Tim iz Bremena je slavio rezultatom 1:0, što je bila i treća sreća za igrače Werdera, obzirom da su "prokockali" osvojiti trofej u Kupu UEFA i Bundesligi.

Trener Werdera, Thomas Schaaf, večeras je, ipak, uspio doći do pobjede i tako sezonu završiti sa jednim osvojenim peharom. Bremenska momčad je imala nedavno veliku priliku da osvoji Kup UEFA, no poraženi su od ukrajinskog Sahtara, a odavno se znalo da u Bundesligi nemaju što tražiti. No, večerašnjom pobjedom koju im je osigurao Ozil u 58. minuti, Werder na lijep način zavrašava ovu sezonu.

"Apoteaki", pak, ove sezone nisu bili na pravoj razini. Zauzeli su tek 6. mjesto u nacionalnom šampionatu, sa četiri boda ispred desetoplasiranog Werdera.

Za Werder su večeras, po svemu sudeći, zadnje utakmice odigrali Brazilac Diego koji ide u Juvetnus, te Pizzaro koji se vraća u londski Chelsea.

Werder Bremen - Bayer Leverkusen 1:0
Ozil 58'

WERDER: Wiese, Naldo, Baumman, Prodl, Fritz, Bonisch, Ozil, Frings, Diego, Pizarro, Almeida.
BAYER: Adler, Rolfes, Frierdrich, Castro, Sinkiewicz, Kadlec, Barnetta, Vidal, Renato, Helmes, Kiesling.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.