West Ham bez Keanea šest sedmica

West Ham bez Keanea šest sedmica

Edmir Škorić

Iskusni napadač koji od ove zime igra na posudbi u West Hamu, Robbie Keane, pauzirat će šest sedmica zbog povrede.

Keane je istegnuo mišić u nedjeljenom porazu West Hama od Birmignhama (1:0). Nije trenirao čitavu sedmicu, a kao rezultat svega morao je odgoditi i prijateljski susret Republike Irske sa Walesom.

U West Ham je stigao iz Tottenhama na posudbu do kraja sezone, te je postigao pogodak za Čekićare u svom debiju protiv Blackpoola (3:1). Međutim, dvije utakmice u svega pet dana pokazale su se previše za 30-godišnjaka koji je za Tottenham do zimske stanke odigrao svega četiri utakmice.

Keane će pauzirati šest sedmica, što je veliki hendikep za momčad Avrama Granta koja se nalazi na samom dnu Premiershipa. Momčad sa Upton Parka sutra igra protiv West Bromwicha kojem je Keane u 15 utakmica postigao devet golova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.