West Ham dao ponudu za Henrya

West Ham dao ponudu za Henrya

Kako prenose engleski mediji, West Ham je Barceloni dostavio ponudu za Thierry Henrya, po kojoj bi Francuz postao najplaćeniji igrač u istoriji kluba iz zapadnog Londona.

Nekadašnji napadač Arsenala će u ovom pelaznom roku sigurno otići iz Barcelone, a do sada se nagađalo da bi karijeru mogao da nastavi u SAD-u. Ipak, predsjednik West Hama David Sulliven je dostavio Joanu Laporti ponudu koja nalaže da bi Henry u London došao na dvije godine, a primao bi oko 75.000 funti sedmično, odnosno sedam i po miliona funti za dve godine.

"Pokušavamo da sastavimo uspješan napadački tim i volio bih da Henry dođe kod nas. Istina je da smo u dugu, ali napadač njegovog kvaliteta bi napravio veliku razliku i poslao sam im ponudu po kojoj bi on postao najplaćeniji igrač u istoriji našeg kluba. Ozbiljni smo, jer znamo da Thierry ima kvalitet da igra u gotovo bilo kojem timu u Premijer ligi", rekao je Sulliven za The Sun.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.