West Ham mijenja Zolu: Grant ili Bilić?

West Ham mijenja Zolu: Grant ili Bilić?

Edmir Škorić

Menadžer Portsmoutha Avram Grant novi je pontencijalni kandidat za nasljednika Ginafranco Zole na klupi West Hama.

Portsmouthov trener Avram Grant zaradio je mnoge kompimente, nakon što je u veoma teškoj situaciji klub odveo do finala engleskog FA Kupa, gdje će se sastati na Wembleyu sa Chelseaom.

"Avram je učino takav veliki posao i bez novaca, pa očekuje intersovanje inozmenih klubova za njim tokom ovog ljeta, ali planiram sjesti s njim i nagovoriti ga da ostane s nama", kazao je vlasnik Mornara, Andrew Andronikou.

Navodno je izvor blizak West Hamu za Soccernet kazao: "Svatko je impresioniran onim što je Avram Grant napravio sa Portsmouthom, pa u onakvim je okolnostima odveo klub u finale FA Kupa i West Ham je spreman dovesti ga k sebi".

Osim Granta, ranije se za nasljednika Zole spominjao hrvatski selektor Slaven Bilić, koji je zapravo prva želja londonskog tima. Zola će gotovo pa sigurno napustiti Upton Park, posebno nakon blijedog izdanja na Anfieldu u ponedjeljak navečer i visokog poraza od 3:0 protiv Liverpoola.

Treba istaći da Grant nema "blokadu" Portsmoutha, odnosno u njegovoj klauzuli piše da on ovog ljeta ima pravo napustiti Fratton Park. No, pitanje je hoće li Izraelac voditi klub koji je ispao u niži rang, ili će se prebaciti u neki od premijerligaških timova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.