West Ham neće produžiti ugovor s trojicom igrača

Čekićari trenutno vode veliku borbu za opstanak

West Ham neće produžiti ugovor s trojicom igrača

Nogometni klub West Ham United, koji nastupa u engleskoj Premier ligi, na kraju sezone razilazi se s trojicom igrača. 

U priopćenju West Ham Uniteda navodi se da neće produžiti ugovore s defanzivcem Pablom Zabaletom, veznjakom Carlosom Sanchezom i desnim bekom Jeremyjem Ngakiom. Navodi se da je 19-godišnjem Ngakiji, koji je igrao u pet ligaških mečeva ove sezone, ponuđen znatno bolji ugovor, ali engleski igrač je odbio ponudu. Ngakia je izdanak klupske akademije West Ham Uniteda koji se u drugom dijelu sezone probio u prvi tim.

Prema pisanju britanskih medija, mnogi su i ranije pokazivali zanimanje za mladog Ngakiu, uključujući Watford i Arsenal. West Ham United trenutno vodi bitku za opstanak u ligi, a nakon 31. kola nalazi se na 17. poziciji s 27 osvojenih bodova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi