West Ham ponudio odlične uslove Zabaleti
Foto: EPA

Argentinac na ljeto napušta Manchester City

West Ham ponudio odlične uslove Zabaleti

Iskusnom Pablu Zabaleti ugovor sa Manchester Cityjem ističe ovog ljeta, a Argentinac bi i sljedeće sezone trebao igrati u Premier ligi, ali u dresu West Hama koji mu je ponudio ugovor.

Iako je prvobitna želja West Hama, koji je u potrazi za pojačanjem na bekovskoj poziciji, bio Bacary Sagna, londonska ekipa će ponuditi odličan ugovor Pablu Zabaleti.
Ukoliko prihvati ponudu, Zabaleta bi u West Hamu trebao zarađivati 100.000 funti sedmično tokom dvije godine koliko bi ugovor važio, prenose britanski mediji.
Argentinac je u Manchester Cityju boravio od 2008. godine, a nedavno je izjavio "da ne postaje ništa mlađi i da već vidi nove igrače koji dolaze i koji će biti budućnost Cityja."
"Morate to prihvatiti, posebno kada se radi o ovakvom klubu koji zahtjeva mnogo kada je u pitanju borba za trofeje. Nisam očekivao da ću u klubu ostati toliko dugo", izjavio je iskusni bek Cityja čiji se boravak na Etihadu približava kraju.
Špekuliše se da će, na ljeto, ekipu iz Manchestera napustiti i Sagna i Gael Clichy, dok Guardiola u redovima Cityja želi vidjeti Kyla Walkera i Dannyja Rosea iz Tottenhama, ali i Alexa Sandra iz Juventusa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi