Westermann novi član HSV-a

Debituje protiv bivšeg kluba?

Westermann novi član HSV-a

Edmir Škorić

Prije nekoliko dana Felix Magath, trener Schalkea, najavio je odlazak Heiko Westermanna u HSV. To se danas i dogodilo.

Naime, 26-godišnji stoper potpisao je četverogodišnji ugovor sa HSV-om, a na HSH Nordbank Arenu dolazi kao alternativa za Jerome Boatenga. Podsjetimo, njemački reprezentativac potpisao je ovog ljeta za Manchester City.

Westermann je prethodne tri sezone nosio dres Schalkea, te je za tim iz Gelsenkirchena odigrao 92 utakmice i postigao 12 pogodaka. Za Elf je odigrao 19 susreta, ali je SP u Južnoj Africi izostavio zbog povrede.

Treba istaći kako HSV prvo kolo gostuje Schalkeu, pa će Westermann na samom otvaranju Bundeslige morati pred "svoje" navijače. Hoće li ga izviždati ili mu aplaudirati, ostaje da vidimo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.