Wheater pojačao Bolton

Wheater pojačao Bolton

Edmir Škorić

David Wheater, dojučerašnji član engleskog prvoligaša Middlesbrougha, potpisao je troipolgodišnji ugovor sa Boltonom, članom Premiershipa.

Wheater, 23-godišnji krilni engleski nogometaš, već se pridružio ostatku Boltonove momčadi, sa kojom ga ugovor veže na naredne tri i pol godine.

Navodno ga je Bolton platio 2.3 miliona funti, uz dodatnih 1.5 miliona funti na temelju njegovih nastupa. Ranije je Wheater, iako član Middlesbrougha, igrao na posudbama u Doncasteru, Wolverhamptonu i Darlingtonu.

"Prije svega mi smo oduševljeni što smo svoje redove pojačali igračem kakav je David. Dosta ga je kluba željelo, a opet ovaj potez pokazuje našu spremnost da ulažemo u mlade igrače", kazao je Boltonov menadžer Owen Coyle.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.