Whelan: Asmir je vrhunski golman, bio je briljantan

Reprezentativac Irske o svom suigraču iz Stokea

Whelan: Asmir je vrhunski golman, bio je briljantan

Edmir Škorić

Glenn Whelan, nogometaš Stoke Cityja i reprezentativac Republike Irske, pohvalno je govorio o Asmiru Begoviću, svom suigraču protiv kojeg je igrao u subotu.  

Whelan je na kraju bio uspješniji od Begovića, jer su Irci pogotkom Shanea Longa u 79. minuti slavili u Dublinu s 1:0 u prijateljskoj utakmici.

 

U toj se utakmici istaknuo Begović sa nekoliko briljantnih odbrana, što nije promaklo ni Whelanu, pa je za vrijeme jednog intervjua odvojio vremena da spomene i golmana bh. reprezentacije.

 

"Poznajem Asmira dobro. Ispričao mi je mnogo o njihovoj reprezentaciji. Oni nisu imali sreće jer su izgubili od Portugala u doigravanju za Euro 2012, no svakako su kvalitetna momčad", kazaoj e Whelan i dodao:

 

"Asmir je vrhunski golman, iako sam mu nakon utakmice rekao da nam je trebao biti dosuđen penal kad me oborio u prvom poluvremenu. Uspio je odbraniti briljantan udarac Longa, bio je dobar jedan na jedan s Waltersom. Vrhunski je golman, pa je ostvarena pobjeda protiv njegove reprezentacije velika stvar za nas".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.