Wigan odbio Realovih 13 miliona za Valenciu

Wigan odbio Realovih 13 miliona za Valenciu

Edmir Škorić

Španjolski div Real Madrid poslao je ponudu od 12,9 miliona eura na adresu Wigana, u nadi da će u svoje redove dovesti mladog veznjaka Antonia Valenciu.

Britanski mediji javljaju kako su iz Madrida jučer poslali delegaciju na JJB stadion sa konkretnom ponudu, te da započnu pregovore oko mogućeg prelaska mladog Valencie u redove "galaktikosa". Ipak, odgovor Wigana je bio da svog igrača ne puštaju za cijenu ispod 19,5 miliona eura.

Trener Wigana Steve Bruce izrazi je veliku želju da 23-godišnjeg svestranog veznjaka zadrži u svom klubu. Međutim, trener Reala Juande Ramos vjeruje da će reprezentativac Ekvadora doći na Santiago Bernabeu, a i Valencia želi svoju karijeru nastaviti u ovom velikom klubu.

No, Real nije jedini klub koji želi veznjaka Ekvadora, navodno je i Manchester United bacio oko na 24-godišnjaka iz Wigana. Teško da će pored ovih divova na kraju ostati u dresu Wigana, no još ništa konkretno nije urađeno.

Valencia je već ranije igrao u Španjolskoj, tačnije u  Villarrealu, a u redove "Laticsa" je stigao početkom 2007. godine.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.