Wigan ulovio kapitalca

McCarthy velika nada britanskog fudbala

Wigan ulovio kapitalca

Adnan Beganović

Engleski premierligaš Wigan potpisao je petogodišnji ugovor s velikom nadom otočkog fudbala, 18- godišnjim irskim veznjakom Jamesom McCarthyjem.

McCarthy je standardni mladi reprezentativac Irske, a za dosadašnji klub, škotski Hamilton, debitirao je sa samo 15 godina, te u tri sezone odigrao 95 utakmica.

Otočki mediji ga tretiraju kao jednu od najvećih nada britanskog fudbala, a svoje oduševljenje potpisom ovog mladog igrača nije krio niti menadžer Wigana Roberto Martinez, koji je za britanske medije izjavio:

„Nekoliko klubova bilo je zainteresovano za Jamesa, fantastično je što je izabrao Wigan. Pred njim je bilka teška odluka, ali nakon razmišljanja on je odabrao naš klub. Pred njim je odlična perspektiva i ubjeđen sam da će postati veliki igrač“.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.