Wijnaldum na meti Atletico Madrida

Sjajne partije su najbolja preporuka

Wijnaldum na meti Atletico Madrida

Atletico Madrid će se do kraja ljetnog prelaznog roka dati u potragu za još nekim igračima koji bi mogli ojačati ionako sasvim jaki kadar Jorgandžija.

Novo ime koje se nalazi na meti prošlosezonskog finaliste Lige prvaka jeste Georginio Wijnaldum. Ovaj 23-godišnji fudbaler od 2011. godine s velikim uspjehom nastupa za PSV, a svojim sjajnim partijama u dresu tog kluba i reprezentacije Holandije na sebe je skrenuo pažnju skauta Atletica.

Nije Wijnaldum jedini igrač PSV-a koji je interesantan Madriđanima. Tu su još i Zakaria Bakkali te Memphis Depay, koji se dovodi u vezu i sa Tottenhamom. Međutim, Atleticu će prioritet biti dovođenje upravo Wijnalduma.

Ovaj fudbaler vezan je ugovorom za PSV još samo godinu dana i mogao bi narednog ljeta postati slobodan igrač i dobiti svu slobodu svijeta u izboru novog kluba. Iz tog razloga moguće je očekivati njegov skori odlazak, ili eventualno produženje ugovora na čemu PSV insistira.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.