Wilfried Bony "slomio kičmu" Chirichesu

Sjajna kontrola lopte

Wilfried Bony "slomio kičmu" Chirichesu

Fudbaleri Swanseaja su ovoga vikenda na svom terenu doživjeli 11. ovosezonski poraz, a koban za Labudove bio je Tottenhama. 

Jedina svijetla tačka u ekipi koju vodi legendarni danski fudbaler Michael Laudrup bio je Wilfried Bony, koji se ponovo upisao u strijelce.

Napadač iz Obale Slonovače stigao je prošlog ljeta u Swansea za 15-ak milijuna eura i sve više potvrđuje da su Velšani napravili dobar posao kada su ga doveli u svoje redove iz nizozemskog Vitessea. Bony je protiv Spursa postigao već 14. pogodak u aktuelnoj sezoni (prvenstvo, kupovi, Europa liga), a nakon što je zabijao Manchester Unitedu, i Manchester Cityju, sada je lopti našao put i do Llorisove mreže. 

Osim pogotka u ovome duelu Bony je demonstrirao i zavidne vještine baratanja loptom, a njegova “žrtva” bio je Rumun Vlad Chiriches, rumunjski stoper za kojeg su Spursi platili čak 9,5 miliona eura i koji je u posljednjih nekoliko utakmica bio njihov ponajbolji igrač.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti