Willian zatražio od Šahtara da ga pusti u Tottenham

Brazilac želi ići

Willian zatražio od Šahtara da ga pusti u Tottenham

Prema pisanju britanskog dnevnika Daily Mail, brazilski ofanzivni vezni fudbaler Šahtara iz Donjecka, 24-godišnji Willian, od vodstva svog kluba je zatražio da mu omogući transfer u londonski Tottenham.

"Da, zatražio sam transfer. Nažalost, u ovom smo klubu mi igrači često u komplikovanoj situaciji, posebno Brazilci. Vodstvo kluba puno kupuje a malo prodaje", rekao je Willian nastavivši:

 

"Ovdje sam pet godina, osvojio sam mnogo trofeja. Nadam se da će Upravni odbor kluba poštovati moje želje. Ne žalim što sam došao u Donjeck, ali sa novonastalim okolnostima, ponudom Chelseaja iz prošlog januara koju je klub odbio, kao i sada s Tottenhamom, volio bih otići".

 

U ovom trenutku dovođenje brazilskog veznjaka jedan je od posljednjih pokušaja da se Tottenham osigura kvalitetnim zamjenskim rješenjem za odlazećeg Luku Modrića. Tržišna vrijednost ovog igrača je navodno oko 20 miliona funti.

 

Daily Mail piše da londonski Premierligaš također prati 20-godišnjeg Malaginog veznjaka, Isca kojeg je pomoćni trener Tim Sherwood gledao u kvalifikacijskom ogledu za Ligu prvaka protiv Malage, te 17-godišnjeg napadača francuskog Caena, M'Bayea, čija se vrijednost procjenjuje na šest milijuna funti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.