Wilmots: Argentinci nas nisu impresionirali
Foto: EPA

Belgija ispala

Wilmots: Argentinci nas nisu impresionirali

Edmir Škorić

Selektor Belgije Marc Wilmots nije baš impresioniran igrom Argentine u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva u Brazilu.

Gonzalo Higuain je u šestoj minuti zabio za konačnih 1:0 u susretu četvrtfinala Mundijala između Argentine i Belgije. Wilmots je svjestan kvaliteta Argentine, no tvrdi da su njegovi izabranici mogli proći dalje uz malo sreće.

"Nisu nas impresionirali Argentinci, bili su samo obična momčad. Mogu poremetiti ritam, uzeti 30 sekundi za izvođenje auta, a da sudija ništa ne napravi", rekao je Wilmots, koji nije oduševljen niti suđenjem Italijana Nicole Rizzolija.

"Ne želim biti plačljivac li svaki put je mali faul bio u korist Argentine. Svaki put kad se nešto dogodi s Messijem, sudija mu dosudi slobodni udarac. Primijetio sam da je napravio tri faula i nije dobio žuti karton. Mi smo dobili žuti karton za jedan".

"Napravili smo malu grešu i oni su postigli gol. Vicent je izašao s pozicije i zabili su. Ponosan sam na momke. Rekao sam im "momci vi ste najmlađa momčad od svih u četvrtfinalu". Bilo je tu puno emocija, dio mog osoblja je plakao u svlačionici jer je tu bilo tako puno strasti", dodao je Wilmots.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.