Wilmots: Ne igramo lijepo,  ali rezultat je tu

Čekaju četvrtfinale od 1986. godine

Wilmots: Ne igramo lijepo, ali rezultat je tu

Belgija već dugo nije bila u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva. Punih 28 godina je prošlo od kada su savladali bivši Sovjetski Savez u Leonu dobili 4:3. U Italiji su zapeli na Englezima, četiri godine kasnije su bolji bili Nijemci, pa Brazilci.

Na posljednja dva prvenstva ih nije bilo. Sada su, favoriti pred susret sa Amerikancima, mnogi ih očekuju i u samoj završnici. Upisali su tri pobjede u grupnoj fazi, ali sve tri u samoj završnici. Pokazali su stabilnost, prije svega psihološku  belgijski strateg Wilmots najviše rotirao, tražeći najbolja rješenja i štedeći snagu svojih igrača. Svaki dvoboj Belgijci su započeli u drugačijem sastavu i Wilmots vjeruje da bi svježina i širina kadra mogli biti veliki aduti. Ono što brine njihovog selektora ali i navijače je neprepoznatljivi Lukaku koji je klasični špic u formaciji 4-2-3-1. Origi je spasio stvar kontra Rusije, Vertongen je slomio Ruse.

" Rotacija je ključ dobrih rezultata, nemamo problema sa dužinom klupe, igrači ne ulaze tek tako da odrade pet- šest minuta. I večeras smo prisiljeni praviti određene promjene, jer nemamo Defoura, Vermaelen je povrijeđen, šanse da Kompany zaigra su 50-50. Vjerujem da će Amerikanci igrati puno otvorenije od naših suparnika u grupi pa i nama samim tim trebalo biti lakše. Mada mi nismo tu da bi smo igrali nešto super atraktivno, mi smo tu zbog rezultata" naglasio je Marc Wilmots.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.