Wilmots: Nekada je za pobjedu potrebno i malo sreće

Selektor Belgije nakon remija

Wilmots: Nekada je za pobjedu potrebno i malo sreće

Reprezentacija Belgije je u okviru 4. kola kvalifikacija za EURO 2016 remizirala na domaćem terenu protiv selekcije Velsa odigravši 0:0.

"Utakmica je bila jako dobra, bili smo dobro organizovani u odbrani gdje Velsu nismo dozvolili da naprave gotovo išta. Imali smo jaku dobru organizaciju igre, ali nekada je za pobjedu potrebno i malo sreće. Svi timovi koji nam dođu u goste, uglavnom se brane, a nekad i to uspije, nekada ne. Danas je trebao biti jedan pobjednik, a to je trebala biti Belgija", rekao je selektor Belgije Marc Wilmots, te dodao: 

"Nemam šta prigovoriti mojim fudbalerima. Osvojili smo pet od devet mogućih. Sada zaostajemo tri boda za njima koji imaju utakmicu više, ove bodove moramo nadoknaditi".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.