Wilshere smatra da Januzaj ne treba da igra za Englesku

Wilshere smatra da Januzaj ne treba da igra za Englesku

Edmir Škorić

Mladi veznjak londonskog Arsenala Jack Wishere protivi se nastupu Adnana Januzaja, nadolazeće zvijezde Manchester Uniteda, za reprezentaciju Engleske.

Wilshere je upitan o tome da li bi trebali u Engleskom nogometnom savezu krenuti "u lov" na Januzaja, koji bi mogao da igra za Belgiju, Albaniju, Tursku, Srbiju i Kosovo, čiji Nogometni savez tek treba da bude priznat od strane FIFA-e.

"Ne, za mene, ako ste Englez onda ste Englez i treba da igrate za Englesku. Jedini ljuidi koji bi trebali da igraju za Englesku su - Englezi", rekao je Wilshere, dodavši:

"Za mene nije Englez onaj ko živi pet godina u Engleskoj. To ne znači da možete da igrate za tu zemlju. Ako odem u Španiju i tamo živim pet godina, neću igrati za njihovu reprezentaciju. Za mene bi engleski igrač trebao da igra za Englesku".

Treba li Engleska imati samo engleske menadžere? "Mislim da je bolje da je Englez na dužnosti. Nemojte me krivo shvatiti, Fabio Capello je učinio dosta dobroga za moju karijeru u Engleskoj, doveo me ovdje i dao mi priliku za debi, tako da je on jako dobar menadžer",  dodao je Wilshere.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.