Wolfsburg i dalje bez Kahlenberga

Wolfsburg i dalje bez Kahlenberga

Danski vezista Thomas Kahlenberg još će morati čekati premijernu bundesligašku utakmicu u dresu Wolfsburga, gdje je prešao ovog ljeta iz francuskog Auxerrea.

Ovaj 26-godišnji fudbaler odigrao je jednu utakmicu sa Edinom Džekom i Zvjezdanom Misimovićem za Wolfsburg i to u Superkupu protiv Werdera iz Bremena, te je na njoj povrijedio rebro. Od tada traje rehabilitacija.

Iako se očekivalo da će sve prolaziti znatno brže, u aktuelnom prvaku Bundeslige su odlučili poslati Kahlenberga u Dansku, gdje bi se trebao do kraja oporaviti od povrede, te se potom vratiti u Wolfsburg.

Podsjetimo da je Wolfsburg u odbranu naslova prvaka Njemačke startao s dvije pobjede, domaćom protiv Stuttgarta i gostujućom kod Koelna.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.