Wolfsburg pregovara sa Friedrichom

Dieter Hoennes potvrdio za njemački Bild

Wolfsburg pregovara sa Friedrichom

Edmir Škorić

Iskusni njemački stoper Arne Friedrich mogao bi karijeru nastaviti u Wolfsburgu, nakon što je izvršni direktor Vukova Dieter Hoeness njemačkom Bildu otkrio kako klub pregovara sa Herthom.

Arne Friedrich (31) ima još dvije godine ugovora sa Herthom, ali sve su manje šanse da će ostati u glavnom gradu Njemačke nakon što se klub oprostio od Bundeslige prošle sezone.

Hertha je pod pritiskom i teško uspijeva zadržati svoje igrače, no Friedrich je nedavno izjavio kako postoji nekoliko pouda, ali da će o svojoj budućnosti razmatrati tek nakon što se okonča Svjetsko prvenstvo u Južnoj Africi.

I njemački Wolfsburg  je zainteresovan za iskusnog stopera, a potvrdio je to izvršni direktor Vukova Dieter Hoennes u razgovoru za njemački Bild.

"Istina je da pregovaramo sa Herthom", prenosi Bild kratku izjavu Hoennesa.

Vjeruje se kako 31-godišnjeg igrača odbrane žele neki klubovi u engleskoj Premier ligi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.