Wolfsburg savladao Hoffenheim

Pobjeda Vukova

Wolfsburg savladao Hoffenheim

Ekipa Wolfsburga slavila je pobjedu danas na domaćem terenu protiv Hoffenheima sa 2:1 u okviru 20. kola njemačke Bundeslige. 

Wolfsburg igra veoma lošu sezone te se nalaze u donjem dijelu tabele bez obzira što imaju veoma dobre fudbalere. Ipak, danas su uspjeli da pobjede na domaćem terenu ekipu kojoj je ovo bio tek drugi ovosezonski poraz. 

Poveli su gosti u 26. minuti nakon pogotka kojeg je postigao Zuber. Ipak, u nastavku meča Wolfsburg je uspio da okrene rezultat u svoju korist. Prvo je Arnold izjednačio u 50. minuti da bi u 73. minuti pobjedu svom timu donio Didavi nakon asistencije Knochea. 

Wolfsburg se nakon ove pobjede popeo na 14. mjesto sa 22 boda, dok je Hoffenheim ostao peti sa 34 boda.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi