Wolfsburg zabio 14 golova, Brekalo postigao hat-trick

Vukovi blistali u prijateljskom meču

Wolfsburg zabio 14 golova, Brekalo postigao hat-trick

D. Vejo

Fudbaleri Wolfsburga danas su u prijateljskoj utakmici deklasirali ekipu Veltinsa sa velikih 14:0.

Značajnu ulogu u timu Vukova imao je 18-godišnji Josip Brekalo. On je na meču koji mu je ujedno bio i debi za njemački tim, postigao hat-trick.

Prvo poluvrijeme nije nagovještavalo da će biti ovakav rezultat. Nakon prvih 45 minuta isti je glasio 4:0 u korist Vukova.

A onda je usljedio drugi dio meča. Od 50. do 90. minute palo je čak 10 pogodaka, od kojih su tri mladog Brekala. Prvo je pogodio u 63. minuti, zatim je ponovo bio siguran svega dvije minute kasnije a hat-trick postavio je u 85. minutu susreta čime je sebi uljepšao debi.

Svakako da će ovaj meč ostati u lijepom sjećanju mladom napadaču, ali isto tako dat će mu mnogo na samopouzdanju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi