Wolfsburg živi u nadi, CSKA strijepi
Da li su se đaba radovali?

Čeka se 17. decembar

Wolfsburg živi u nadi, CSKA strijepi

Adnan Beganović

Iako je CSKA na terenu izborila nastup u narednoj fazi takmičenja LP, vrlo lako se može desiti da ruska momčad bude izbačena iz takmičenja jer su Sergej Ignjašević i Aleksej Berezuckij pali na doping testu nakun utakmice 4. kola u Manchesteru.

Liječnički tim CSKA napravio je tehničku pogrešku jer nije prijavio da pomenuti dvojac uzima lijek Sudafed i ova doista nevjerovatna pogreška mogla bi rusku momčad stajati osmine finala Lige prvaka.

Naime, u članku 12. Disciplinskog pravilnika UEFA-e stoji da ako je više od jednog igrača iz iste momčadi suočeno s optužbom za uzimanje dopinga ta momčad može biti izbačena iz takmičenja koje traje ili iz budućeg takmičenja.

Konačna odluka o ovom slučaju biće donesena 17. decembra, dan prije izvlačenja parova za osminu finala Lige prvaka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.