Wosburg želi Mathijsena

Bundesliga

Wosburg želi Mathijsena

Aktuelni šampion Njemačke, ekipa Wolfsburga definitivno ima ozbiljnih problema u zadnjoj liniji. Tako su rijetke utakmice u kojima Vukovi' ne prime barem dva pogotka, a i statistika govori sama za sebe.

Nakon 16 kola Wolfsburg je tek 9 na tabeli sa svega 6 pobjeda. Napadačima se nema šta puno zamjeriti jer su postigli respektabilnih 30 golova, a efikasniji je jedino Werder sa 31 i Hamburg i Bayer sa 32 gola. Međutim, ekipa je primila čak 30 golova i tu su među najgorim u ligi. Jedini slabiji od njih su Bochum sa 31, Freiburg sa 32 i fenjeraš Hertha sa 34 primljena pogotka.

To je bilo dovoljno upozorenje za čelnike Wolfsburga da je krajnje vrijeme da se nešto poduzme. Prema izvorima bliskim klubu, prvi izbor je Hamburgov 28-godišnji holanđanin Joris Mathijsen s kojim su već uspostavljeni određeni kontakti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti