Atmosfera dostojna finala Lige prvaka: Svjetleći mravinjak i eurogol za titula kontinentalnog prvaka

Na tribinama je bila velika zvijezda

Atmosfera dostojna finala Lige prvaka: Svjetleći mravinjak i eurogol za titula kontinentalnog prvaka

A. Čaušević

U Casblanci je igrano finale afričke Lige prvaka, a trijumf je odnio Wydad koji je pobijedio Al Ahly sa sigurnih 2:0.

Meč se igrao na stadionu Mohammed V pa se može reći da su igrači Wydada imali prednost domaćeg terena bez obzira što je egipatski tim imao status formalnog domaćina.

Atmosfera na tribinama je bila sasvim očekivano spektakularna. Pristalice Wydada su među najboljim na svijetu što su i večeras pokazale.

Tri trećine tribina su bile obojene u crveno, a obzirom na stanje na terenu i kretanje rezultata mogli su biti prezadovoljni.

Oglasi

Wydad je do vodstva stigao već nakon 15 minuta igre kada je El Moutaraji postigao zaista spektakularan gol.

[twitter]https://streamja.com/XqB0W[/twitter]

Na odmor se otišlo pri minimalnom prednosšću markanske ekipe, a El Moutaraji je u nastavku zabio i drugi pogodak za svoj tim.

Inače, sa tribina je susret posmatrao i Ousmane Dembele koji uskoro postaje slobodan igrač pošto mu ističe ugovor s Barcelonom.

Dodajmo da je ovo Wydadu bila treća titula prvaka Afrike nakon onih osvojenih 1992. i 2017. godine. 

Top Komentari

DadiG
Pogledaj si naslov odronu od novinara
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti