Xabi Alonso: Najvažnija je pobjeda

Poslije teške utakmice s Deportivom

Xabi Alonso: Najvažnija je pobjeda

Edmir Škorić

Real je na otvaranju sezone teško došao do pobijede nad  Deportivo La Corunom (3:2), no to previše ne brine jednu od akvizicija Kraljeva ovog ljeta, Xabi Alonsa.

Golovima Raula, Cristano Ronalda i Lassa Real je u prvom kolu Primere pobijedio Deportivo rezultatom 3:2, te su se tako namučili već na samom otvoranju nove sezone.

Jedan od pojačanja Kraljeva ovog ljeta je i Xabi Alonso, a bivši igrač Liverpoola vjeruje kako je jako važno što je sezona otvorena sa tri boda, bez obzira na način kojim su došli do nje.

"Tek smo počeli, tako da moramo biti strpljivi. Imali smo dobar tempo svih 90 minuta i mislim da ćemo vremenom napraviti mnogo više. Svi smo igrali pripremne utakmice, ali manje nego što smo htjeli. Jedni ćemo druge postepeno bolje upoznati."

"Važno je da smo sinoć pobijedili u utakmici s Deportivom. Imamo dosta novih igrača u timu, tako da je normalno što nismo bili u optimalnoj formi. Bilo je jako vruće protiv Deportiva, koji nas je, uistinu, namučio", zaključio je Alonso.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.