Xabi Alonso u Realu?
Xabi Alonso moguće pojačanje Reala

Primera division

Xabi Alonso u Realu?

Real je nakon ustiličenja novih predsjednika i trenera već krenuo i na jačanje igračkog kadra. Kao prvo pojačanje spominje se vezista Liverpoola Xabi Alonso.

Iako su pojedini britanski tabloidi jučer objavili vijest da je Alonso potpisao ugovor sa Real Madridom i da bi trebao već danas biti predstavljen u Madridu, danas je iz redova Liverpoola stigao demant.

 Rafael Benitez je saopštio da još nikakav sporazum nije postignut, ali da se ponude još vagaju. Naime, prvobitno je bilo objavljeno da će Alonso put Madrida krenuti za odštetu od 25 miliona eura, kao i da će u transfer biti uklučen Gabriel Heinze koji bi stigao na Anfield Road. Međutim, prema izjavi Beniteza Liverpool će tražiti da se u transfer uključi mladi napadač Alvaro Negredo, koji je posljednje dvije sezone igrao kao posuđeni igrač u Almerii, gdje je u 64 meča postigao 32 gola. 

Vrlo je izvjesno da će Real prihvatiti ovu ponudu, s obzirom da Negredo nije u planovima za narednu sezonu, jer je Real vrlo dobro pokriven na poziciama napadača. 

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.