Xabi: Hvala bh. navijačima
Xabi Alonso u duelu sa Zvjezdanom Misimovićem

Vezista Reala oduševljen Zenicom

Xabi: Hvala bh. navijačima

Jedan od najboljih defanzivnih veznih igrača svijeta, Španac Xabi Alonso, sa svojom je reprezentacijom u srijedu navečer na Bilinom polju demonstrirao igru dostojnu evropskog prvaka.

Ovosezonsko pojačanje madridskog Reala, pristiglo iz redova Liverpoola, dobio je od selektora Vicente del Bosquea povjerenje da zaigra od prve minute protiv naših Zmajeva. Španci su na kraju slavili sa uvjerljivih 5:2, ali BiH se i pored visokog poraza nije obrukala.

"Da budem iskren, nisam očekivao da ćemo postići Bosni pet golova. Domaći su bolje otvorili susret, ali smo mi iskoristili svoje prilike, poveli sa 2:0 i to je bilo to. Odigrali smo odličnu utakmicu, jednu od onih zbog kojih publika dolazi na stadione. Moram pohvaliti domaću publiku, koja je u srijedu napravila spektakularnu atmosferu. Posebno mi je bilo drago što smo pobijedili zbog brojnih španskih vojnika koji su bili na Bilinom polju, ali i domaće publike koja je znala aplauzom nagraditi igrače obje ekipe. Hvala im na lijepom dočeku", kazao je Xabi Alonso.

Španci su demonstrirali pravu moć kroz kvalifikacije za odlazak na Svjetsko prvenstvo naredne godine u Južnoj Africi, pobijedivši u svoh deset utakmica u okviru grupe 5. Postigli su čak 28 golova, a primili samo pet. Za utjehu bh. reprezentaciji ide činjenica da su Furiji postigli dva gola, što u ovim kvalifikacijama nikome nije pošlo za rukom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.