Ya Konan do 2014. u Hannoveru

Ya Konan do 2014. u Hannoveru

Edmir Škorić

Reprezentativac Obale Slonovače Didier Ya Konan (26) jučer je produžio svoj ugovor sa njemačkim bundesligašem Hannoverom na još dvije godine.

Ya Konan je ove sezone, sa devet postignutih golova, daleko najbolji igrač Hannovera koji nakon 16 odigranih kola zauzima visoko treće mjesto na bundesligaškoj tabeli. To je, ujedno, klupski rekord.

26-godišnjaku je ugovor trebao isteći u ljeto 2012., ali će sada ostati u klubu do 2014. godine. U Hannover je prije godinu i pol stigao iz norveškog Rosenborga za svega 450.000 eura, a sada se njegova vrijednost procjenjuje na desetak miliona eura. U dosadašnjih 40 ligaških utakmica postigao je 18 golova.

Trenutno je izvan pogona zbog nedavne operacije meniskusa, pa će tako propustiti i današnji ogled sa Nuernbergom. 

"Zadovoljni smo što smo uspjeli dugoročno zadržati Didiera u Hannoveru. Sa svim svojim kvalitetima on je postao glavni igrač naše momčadi. Navijači ga obožavaju, a i on se ovdje osjeća kao kod kuće", rekao je sportski direktor Hannovera Joerg Schmadtke.

"Sa ovom ekipom i sjajnim navijačima iza nas, možemo stvoriti puno pozitivnih stvari. Možda, čak, možemo zaigrati i u Evropi. Imamo sigurno dobar temelj za takvo što", rekao je Konan.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.