Stigao desni bek: Velež doveo pojačanje iz BATE Borisova

Yaroslav Oreshkevich u Mostaru

Stigao desni bek: Velež doveo pojačanje iz BATE Borisova · Zvanično

Eldar Ganibegović

FK Velež još uvijek rješava igračku križaljku pred početak naredne sezone, a sada je na stadion Rođeni stiglo pojačanje na poziciji desnog beka i to iz Bjelorusije.

Konkurenciju u ekipi Nedima Jusufbegovića pojačao je 22-godišnji desni bek, Yaroslav Oreshkevich.

On je u Velež stigao iz bjeloruskog BATE Borisova i ovo mu je za sada prvi angažman u karijeri van njegove domovine.

Karijeru je počeo u Dynamo Brestu, bio jedno vrijeme na posudbi u Rukhu, a u BATE Borisov je stigao u ljeto prošle godine. 

Osim na poziciji desnog beka, može igrati i na desnom krilu i na poziciji desnog veznog, što je svakako velika prednost.

Radi se o bivšem mladom reprezentativcu Bjelorusije. Na 12 nastupa za U-21 tim ove zemlje postigao je i jedan pogodak.

Oglasi

Upisao je još po dva nastupa za U-18 i U-19 tim, ali se tu nije upisivao u strijelce.

Dolazi iz prave fudbalske porodice. Njegov brat Maksim je član Shakhter Soligorska, a drugi brat, Ivan, član je Arsenala Dzerzhinsk. 

Do sada su prije njega u Velež stigli Mlinarić, Vukčević, Sturm, Mahmić, Krajnc, PEco, Džafić i Oreć. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Mnogi igrači su i napustili Velež, a to su Zeljković, Ćuković, Ovčina, Bogdanović, Pavić, Sijamija, Drina, Wallace, Hadžić, Karamarko, Blagojević, Plicanić, Mucaj i Lauš. 

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

StarMoVe
Dobro došao u Mostar!
3 1
plemic
pojačanje ili prinova? jadničak biježi od rata i mobilizacije, po transferu vrijedi 300 tisuća. to je vrijednost 50% nogometaša u pl bih.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi