Yaya Toure blizu Arsenala

Yaya Toure blizu Arsenala

Edmir Škorić

Menadžer Barceloninog veznjaka Yaya Tourea ističe kako bi reprezentativac Obale Slonovače od naredne sezone mogao nositi dres Arsenala.

Toure se pominje kao pojačanje Arsenala. Navodno, reprezentativac Obale Bjelokosti bi bio dio posla koji uključuje povatak Cesc Fabregasa na Nou Camp.

Menadžer Tourea, Dimitri Seluk, tvrdi kako nema prepreka, te da bi i Toure i trener Arsenala Arsene Wenger željeli da se ovaj transfer realizuje.

"Toure je sretan u Barceloni i dio je jednog velikog projekta u velikom klubu. Ali, neke engleske momčadi  imaju veliki ugled i to bi moglo biti odlučujuće. Wenger poznaje Yayu i uvjeren sam da bi Toure dobro došao Arsenalu", kazao je Seluk.

26-godišnji Toure ove sezone je zabilježio 33 nastupa u Barceloni, postigao jedan pogodak te imao i četiri asistencije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.