Yaya Toure pao na dno: Olympiacos nakon tri mjeseca raskinuo ugovor

Ostao bez kluba

Yaya Toure pao na dno: Olympiacos nakon tri mjeseca raskinuo ugovor

E. Čaušević

Dojučerašnji fudbaler Manchester Cityja, Yaya Toure, u finišu prelaznog roka odlučio je potpisati za Olympiacos za koji je nastupao prije desetak godina.

Toure je napustio ljetos City nakon što mu je istekao ugovor ovim klubom, a na kraju je potpisao za Olympiacos iako je imao nekoliko boljih ponuda. Ipak, epizoda u grčkom klubu nije krenula kako se nadao i u dosadašnjem dijelu sezone Toure većinom grije klupu za rezervne igrače.

Nedavno je trener Olympiacosa, Pedro Martins, izjavio da ga Toure nije oduševio svojim igrama, te da je evidentno da ima problem s viškom kilograma. Mediji u Grčkoj objavili su danas da je klub odlučio raskinuti ugovor s Toureom nakon samo tri mjeseca.

Toure je u dosadašnjem dijelu sezone u svim takmičenjima odigrao svega pet utakmica i na terenu je proveo skromne 222 minute. S grčkim velikanom potpisao je saradnju na godinu dana i trebao je zaraditi 2,5 miliona eura, ali od toga neće biti ništa.

Top Komentari

rutomuf
daj ga opet u zelju mozda prodje sad probu ?
12 4
Seher Rajvosa
Daj ga u Sarajevo ba, dje su sad ti skauti ccc
7 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi