Yaya Toure potpisao za City
Yaya se pridružio bratu Kolo Toureu u Cityju

Nakon Davida Silve

Yaya Toure potpisao za City

Edmir Škorić

Nakon što je prije nekoliko dana službeno objavljen transfer Davida Silve iz Valencije u Manchester City, popularni Građani od danas su jači i za, sada već bivšeg, igrača sredine terena španske Barcelone, Yaya Tourea.

Reprezentativac Obale Slonovače Yaya Toure (28) danas je finalizirao detalje svog ugovora, te je u Španjolskoj završio ljekarske preglede, a potom i službeno postao novi član Manchester Cityja.

Ovaj defanzivni vezni igrač se, tako, na Eastlandsu pridružio svom bratu Kolo Toureu, koji je u City stigao iz londonskog Arsenala prošlog ljeta.

"Ovo je još jedno veliko pojačanje za Manchester City. Prezadovoljan sam što je Yaya odlučio preći u naše redove i jako je dobar igrač. Svi znaju da je Yaya igrač kojeg smo pratili duže vrijeme i želimo mu dobrodošlicu u City", kazao je trener Roberto Mancini za službenu klupsku stranicu, te dodaje.

"Igrao je na visokoj razini u Barceloni i siguran sam da će njegovo iskustvo i sposobnost biti vrlo važni za nas."

Navodno će Yaya Toure uzeti tri sedmice odmora, a potom se i priključiti pripremama popularnih Građana za narednu sezonu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.