Yerry Mina kažnjen zbog reklamiranja kladionice

Strogo zabranjeno u Engleskoj

Yerry Mina kažnjen zbog reklamiranja kladionice

Igrač engleskog Evertona i kolumbijske nogometne reprezentacije Yerry Mina kažnjen je s 10.000 funti zbog kršenja kladioničarskih pravila.

Objavio je to engleski nogometni savez (FA) nakon što se Mina pojavio u promotivnom spotu za kolumbijsku nogometnu kladionicu Betjuego, a prema pravilima FA igračima, trenerima, te dužnosnicima klubova zabranjeno je promovirati i reklamirati kladioničke aktivnosti vezane za nogomet.

Mina je na sebe pozornot skrenuo sjajnim igrama na Mundijalu prošle godine te je potpisao ugovor s katalonskim divom FC Barcelona, no tamo se nije nametnuo te je skoro prodan engleskom Evertonu gdje također nije u prvom planu. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi