Yobo: Vjerujem u ovaj tim, borit ćemo se za plasman dalje

Kapiten Nigerije garantuje da se "Super Orlovi" neće predati

Yobo: Vjerujem u ovaj tim, borit ćemo se za plasman dalje

Kapiten Nigerije Yoseph Yobo izjavio je za oficijelnu stranicu FIFA-e kako vjeruje u svoje suigrače  i svoju reprezentaciju uoči susreta sa Francuskom.

Yobo,  koji ima već 33 godine, možda igra i svoje posljednje utakmice u reprezentativnom dresu. Zato mu je posebno stalo do novog podviga i ostanka u Brazilu ukoliko je to moguće. Yobo se dotakao Argentine i najavio susret sa Francuskom:

"Protiv Argentine smo bili dobri ali smo ipak izgubili sa 3:2. Najteže je bilo sačuvati Messija, on je daleko najbolji igrač protiv kojeg sam igrao. Sada nas čeka osmina finala protiv Francuske i mogu reći da se moj tim neće predati i da ćemo se boriti do kraja. Vjerujem u ovaj tim".

Yobo je jedan od najiskusnijih pojedinaca u redovina Nigerije.

"Protiv Francuske ću odigrati svoju 101. utakmicu za reprezentaciju. Ako ne pobijedimo vjerovatno neće biti 102. za mene. Ja se nadam da ću do kraja Mundijala supiti 104 utakmice", za kraj je izjavio Yobo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.