Yossi Benayoun prešao u Maccabi Haifu

Veliko pojačanje za izraelski klub

Yossi Benayoun prešao u Maccabi Haifu

Maccabi iz Haife dobio je veliko pojačanje u Yossiju Benayounu. Nekadašnji fudbaler Liverpoola, Arsenala i Cheseaja, koji je u prošloj sezoni nastupao za QPR, potpisao je ugovor sa ovim izraelskim klubom.

Reprezentativac Izraela potpisao je dvogodišnji ugovor sa Maccabijem i u tom periodu će biti suigrač našeg Emira Cocalića. Budući da je Benayoun već u poznim igračkim godinama (34), može se pretpostaviti da će ovaj fudbaler završiti karijeru u Haifi.

Maccabi je u prošloj sezoni završio na četvrtom mjestu i izborio je nastup u Europa ligi. Sigurno će iskustvo Benayouna mnogo značiti za ovaj tim, kako u izraelskoj ligi tako i u kvalifikacijama za Europa ligu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.