Young Boys pobjegao Baselu na +4

Prvenstvo Švicarske

Young Boys pobjegao Baselu na +4

Edmir Škorić

Sa dvije utakmice večeras se kompletiralo 26. kolo švicarske  Superlige. Vodeći Young Boys očekivano je slavio kod Bellinzone, dok je Grasshopper bio bolji od Xamaxa.

Prvoplasirani Young Boys gostovao je kod posljednjeplasirane Bellinzone i pobjedom drugoplasiranom Baselu pobjegao na četiri boda. Iznenađenje je bilo na pomolu nakon pola sata igre, kada je Diarra pogodio za vodstvo domaćih.

Krajem prvog dijela gosti poravnavaju i to zaslugama prvog golgetera lige, Doumbije. U nastavu Boysi potpuno nadigravaju Bellinzonu, a golovima Yapi-Yapa i Doumbije slave sa 3:1. U finišu su ostali i sa deset igrača na terenu. Degen je zaradio direktno isključenje.

Ni Grasshopper nije imao većih problema u duelu sa Xamaxom. Poveli su golom Cabanasa nakom samo četiri minute igre, da bi im posao olakšao Tixier "crvendaćem"  u 29. minuti. Na samom kraju ove utakmice pala su dva pogotka. Najprije Ben Khalifa pogađa za sigurnih 2:0, a odmah u narednom napadu Wutrich smanjuje na 2:1, što je bio i konačan rezultat utakmice.

Švicarska Superliga, 26. kolo:
Grasshopper - Xamax 2:1
Bellinzona - Young Boys 1:3

Trenutni poredak: 1. Young Boys 59, 2. Basel 55, 3. Grasshopper 41 ... 8. Zurich 34, 9. Bellinzona 18, 10. Aaarau 11.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.