Young: Van Persie je napadač svjetske klase

Young: Van Persie je napadač svjetske klase

Nekadašnji veznjak Aston Ville, Ashley Young pohvalio je svog novog saigrača, Robina Van Persija te je istakao kako smatra da je on kompletan igrač.

"On je napadač svjetske klase koji ne samo da postiže golove, nego i asistira. Robin je također dobar iz prekida. On je kompletan igrač, tačno onakav kakve United i treba da ima. Mi želimo najbolje igrače", kazao je Young za zvaničnu stranicu kluba.

"Dobro se uklopio, ali lako je za bilo kog igrača koji se priključi Unitedu da se uklopi jer su igrači ovdje  jako dobri te čine da su osjećaš dobrodošlim te ti pomažu da se adaptiraš. Još uvijek je rano, ali već se vidi da se on povezao sa timom na treninzima i terenu. On je sjajan dodatak timu i siguran sam da će nam pomoći ove sezone", kazao je Young te je dodao kako se treba plašiti napada Manchester Uniteda.

"Koji god defanzivac da stane pred napadače koje mi imamo, bio bi nervozan. Ja bih bio. Moram reći da mi je drago jer ne moram da biram ekipu i lijepo mi je kao krilnom igraču kada ispred sebe vidim toliko dobrih napadača koji mogu pogoditi. Mi smo tu zbog njih i znamo da mogu postizati golove i nadamo se da će to i raditi tokom ove sezone".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti