Za 13 nogometaša Čelika ugovor ističe narednog mjeseca

Zeničanima prijeti osipanje igračkog kadra

Za 13 nogometaša Čelika ugovor ističe narednog mjeseca

Dino Kurbegović

Nogometaši Čelika sezonu u Premijer ligi završili su na šestoj poziciji sa 46 bodova, što je u posljednjih 10 godina jedan od najboljih rezultata, kada je u pitanju plasman u prvenstvu BiH.

Sezonu je na klupi ekipe iz Zenice počeo Boris Pavić, koji je sezonu prije preporodio ekipu, te na kraju završio na sedmoj poziciji. Sa sjajnim igrama nastavilo se i početkom ove sezone, a nakon pobjede protiv Veleža na Bilinom polju u jesenjem dijelu prvenstva, trener rodom iz Sinja otišao je iz Zenice, jer mu rukovodstvo kluba nije moglo riješiti papirologiju oko radne i boravišne dozvole, zbog čega on nije nijednu utakmicu s klupe vodio klub s Bilinog polja.

Na njegovo mjesto sjeo je Elvedin Beganović njegov prvi pomoćnik, koji već ima iskustvo vođenja prvog tima Zeničana, te je nastavio tamo gdje je stao Boris Pavić. Dolaskom Aldina Džidića na polusezoni i zadržavanjem kostura ekipe, crno-crveni su u drugom dijelu sezone doživjeli samo dva poraza i to protiv Sarajeva na Koševu, te u Vitezu. 

Čelik nikada nije imao veći broj domaćih igrača koji su ponikli u klubu, a tokom većine proljetnog dijela prvenstva u početnoj postavi, bilo je čak devet iz Zenice, te pretežno dvojica sa strane (Bajraktarević i Kojić). To je dovoljan pokazatelj, da se uz domaće snage i minimalna ulaganja može uraditi dosta toga.

Kako je u klubu rasulo već duže vrijeme, tako i seniorskoj ekipi prijeti osipanje igračkog kadra. Od 24 igrača koja su završila sezonu, za njih 13 u toku narednog mjeseca prestaju važeći ugovori s Čelikom. To su igrači:Adi Adilović i Aid Vehabović(golmani), Jovo Kojić, Zlatko Kazazić, Armin Imamović (odbrana), Amir Ajan, Semir Bajraktarević, Emrad Šabanović, Dušan Jevtić, Vladimir Grahovac, Fenan Salčinović (vezni red), te Vernes Selimović i Hanan Adilović (napad).

Od igrača koji su završili sezonu važeće ugovore imaju Semir Bukvić, Emir Jusić, Aldin Džidić, Anes Duraković, Dženan Bureković, Semir Pezer, Anel Dedić, Haris Hećo, Goran Popović, Marin Popović i Mahir Karić, ali za mnoge od nabrojanih postoje konkretne ponude za nastavak sredine u inostranstvu, tako da je veoma moguće da neko od igrača pod ugovorom napusti crno-crvene.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Klub s Bilinog polja ukoliko ne riješi sistemski stvari u i oko kluba naredne sezone po svemu sudeći biće jedan od prvih kandidata za ispadanje, jer ni igrači više ne mogu trpiti kašnjenje plata, stanarina, hranarina i ugovornih rata. Tek završenu sezonu su prećutili, odigrali su u miru za sebe, ime kluba i obraz, ali naredne sezone tako sigurno neće biti. Mnogima je nogomet jedini izvor primanja i posao kojima prehranjuju svoje porodice, ako se nešto ne popravi, Zeničani bi mogli ostati bez najboljih igrača i narednu sezonu ući sa veoma malim rosterom kvalitetnih igrača.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi