Za Balea sezona gotova?

Tottenham

Za Balea sezona gotova?

Edmir Škorić

Tottenham je u subotu zadobio dupli udarac. Osim što su na svom White Hart Laneu odigrali 1:1 s Blackpoolom i tako posustali u borbi za četvrtim mjestom, najvjerovatnije su do kraja sezone ostali bez Garetha Balea.

Podsjetimo da su jučer na svom stadionu, iako favoriti, odigrali 1:1 s Blackpoolom. Poveli su gosti udarcem sa bijele tačke Charlija Adama, ali je u samom finišu utakmice Jermaine Defoe postigao sjajan pogodak za bar jedan bod.

No, susret je obilježio žestok start Adama na Garetha Balea, kojem su nastradali ligamenti gležnja i prema prvim procjenama za njega je sezona završena.

"Nisam vidio taj start Adama, ali oni koji su vidjeli rekli su mi da je bilo jako ružno. Nastradali su mu ligamenti gležnja. Ne znam još uvijek koliko, čekamo izvještaj doktora, ali nisam baš pozitivan. Bale ne vjeruje da će više igrati do kraja sezone", kazao je menadžer Spursa Harry Redknapp.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.