Za Evru stiže najgora moguća kazna?

Mogao bi ovo biti kraj

Za Evru stiže najgora moguća kazna?

Edmir Škorić

Patrice Evra (36) ima bogato iskustvo, ali prvi put je u 36. godini došao u situaciju da nokautira navijača.

Evra je u Guimaraesu na meču Evropske lige između istoimene domaće ekipe i njegovog Marseillea prije samog početka udario nogom u glavu navijača vlastite momčadi.

Dok se zagrijavao, Evra je slušao vrijeđanja navijača, a onda se odlučio naći s njima licem u lice, da bi jednog nokautirao, kao što je svojevremeno napravio legendarni Eric Cantona.

Njegovi saigrači kažu da mu je lice od bijesa bilo natečeno i nije mogao da se smiri nakon sega, mada su Rolando i Thauvian uradili sve da mu olakšaju u tom trenutku.

Na kraju, Evropska nogometna federacija (UEFA) odlučila je da pokrene postupak protiv Evre, kao i Marseille, mada mediji u Francuskoj javljaju da se zna konačni scenarij.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Navodno će se bivšem igraču Juventusa pokazati izlazna vrata s Veledromea jer teško je očekivati da klub stane na njegovu stranu i uđe u otvoreni rat s već dobro poznatim navijačima ovog slavnog kluba. Obzirom da mu j 36, mogao bi to značiti i neslavan kraj karijere.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi