Za Juana Kup konfederacije završen

Zbog ozljede mišića

Za Juana Kup konfederacije završen

Edmir Škorić

Štoper reprezentacije Brazila propustit će ostatak Kupa konfederacije. Naime, Juan ima manju ozljedu mišića na lijevoj nozi, no to je dovoljno da ga sa terena udalji sedam dana, pa je za njega ovo takmičenje završeno.

Iako su do kraja ostale još dvije utakmice, naravno ukoliko Brazil prođe u finale, štoper Juan se oprostio od Kupa konfederacije. Na današnjem pregledu u Johannesburgu uspostavljeno je da Romin igrač ima manju ozljedu mišića na lijevoj nozi. Doktor Jose Luis Runco je to potvrdio za službeni sajt brazilskog fudbalskog saveza.

Juan je bio strijelac trećeg gola protiv Egipta, kada je Brazil teškom mukom na kraju slavio rezultatom 4:3. Zbog povrede nije nastupio u utakmici sa Sjedinjenim Američkim Državama i Italijom. Polufnale Kupa konfederacije Brazil igra u četvrtak protiv domaćina Južne Afrike, a finale je na rasporedu u nedjelju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije