Za Kranjčarom sve veća potražnja

Za Kranjčarom sve veća potražnja

O. Lekić

Britanski mediji navode da se niz premierligaških klubova zanima za hrvatskog reprezentativca Niku Kranjčara (26), koji u Tottenhamu ove sezone uglavnom "grije" klupu za rezerve.

Uz Everton i Liverpool, koji su ga željeli dovesti još u zimskom prelaznom roku, listi zainteresiranih priključili su se Sunderland i Blackburn, za kojeg igra Nikola Kalinić, objavio je u danas Daily Mail. Također, prošle sedmice za Kranjčara su se raspitivali i čelnici moskovskog Spartaka.

Kranjčaru ugovor sa Spursima ističe za dvije godine, a ove je sezone u svim takmičenjima samo u četiri utakmice bio u početnoj postavi, te je još sedam puta ulazio u igru kao rezerva. Iako je malo nastupao dva je puta zabio za pobjedu u prvenstvenim susretima, protiv Boltona i Sunderlanda.

No, budući da ga trener Harry Redknapp jedino vidi na lijevom krilu, Kranjčar nema šanse za proboj u prvu momčad jer na toj strani ove sezone odlično igra Gareth Bale.

"Da sam mlađi onda bih bio spreman čekati svoju priliku. No, ja sam sada u najboljim igračkim godinama, ambiciozan sam i želim igrati", kazao je Kranjčar.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti