Za neke igrače Božić bi mogao biti pravi pakao

Igrači Montpelliera se ne smiju udebljati

Za neke igrače Božić bi mogao biti pravi pakao

Endin Čaušević

Mnogi fudbaleri imaju priliku da uživaju u novogodišnjim praznicima s obzirom da je u većini evropskih liga kratka zimska pauza.

Međutim, fudbaleri Montpelliera se i ne mogu baš radovati novogodišnjim praznicima. Naime, trener ove ekipe Frederic Hantz poručio je svojim igračima da će svaki igrač koji se jedan gram udeblja za Božić biti novčano kažnjen.

Montpellier se trenutno nalazi na 11. mjestu Ligue 1 što nikako ne može biti zadovoljavajući rezultat za nekadašnjeg prvaka Francuske. Iako mnogi uživaju u praznicima trener ovog kluba odlučio je od Božića napraviti pravi pakao za svoje fudbalere.

"Svaki fudbaler će biti novčano kažnjen ako se udeblja tokom Božića. Jedan gram dodatne kilaže plaća se jedan euro. Da su bili bolji u prvom dijelu sezone do toga ne bi došlo, ovako je situacija dosta drugačija. Moraju biti oprezni, a kada se vrate na treninge pokazat ću im da sam jako ozbiljan", rekao je Hantz.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti