Za neke "mangup", za neke bezobraznik: Sakupljač lopti bezobraznim potezom nasamario protivnika

Scena iz Mađarske

Za neke "mangup", za neke bezobraznik: Sakupljač lopti bezobraznim potezom nasamario protivnika

A. Čaušević

Sakupljači lopti ponekad znaju biti od velike koristi. Osim što imaju zadatak da sakupljaju lopte prema nepisanom pravilu pomažu svom, a odmažu protivničkom timu.

Do sada su mnogo puta viđene scene kada sakupljač brzo baci loptu i ubrza akciju svog tima, ili pak odugovlači s vraćanjem i dobacivanjem lopte protivniku.

Iz Mađarske nam stiže do sada neviđen primjer kako je dječak pomalo bezobraznim potezom isprovocirao protivnika.

Na susretu niželigaša dječak je s loptom u rukama čekao protivničkog igrača, kada je on stigao dječak je bezobrazno bacio loptu prema klupi.

Igrač je u nevjerici odmahnuo rukama kao da se pita šta je ovo bilo, dok je dječak samo mirno odšetao preko atletske staze kako bi dohvatio drugu loptu koja je ranije napustila teren.

Top Komentari

aazz
Mali je postavljen da donosi lopte, a ne da se pravi 'pametan'. Nikakav ovo mangupluk nije, osim ako mu igrac nije nesto opsovao.
13 1
felix__27
Ponasanje nula,kultura nula? Dovoljno?
13 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi