Za Robinha su zbog silovanja već mnoga vrata zatvorena

Santos odustao od transfera

Za Robinha su zbog silovanja već mnoga vrata zatvorena

Endin Čaušević, foto: EPA

Brazilski fudbaler Robinho prije nekoliko sedmica osuđen je na devet godina zatvora zbog silovanja iz 2013. godine.

Robinho je proglašen krivim za silovanje koje se desilo prije četiri godine dok je nosio dres Milana. Brazilski fudbaler je osuđen na čak devet godina zatvora jer je zajedno sa svojim prijateljima silovao 22-godišnju Albanku u jednom od noćnih klubova u Milanu.

Iako Robinho ima priliku da uloži žalbu na ovu kaznu vrata za ovog 33-godišnjeg fudbalera su se zatvorila u mnogim klubovima. To je slučaj sa njegovim bivšim klubom Santosom koji je želio dovesti Robinha početkom naredne godine. Ipak, nakon ove presude iz Santosa su odustali od ovog transfera.

"Nadam se da će Robinho dokazati svoju nevinost. Više nije na našem radaru, ali možda ćemo u budućnosti ponovo pregovarati s njim. Robinho nije profil igrača kojeg Santos traži. Treba nam neko ko je na dobrom glasu u Brazilu, ali i van naših granica", rekao je predsjednik Santosa, Jose Carlos Peres, te dodao:

"Nisam obećao Robinhu da ću ga dovesti. Znamo da je on važan igrač i idol mnogih, ali tu se onda pojavljuje ovaj slučaj iz Italije. Robinho mora da se brani. Ako je kriv onda će platiti za to što je uradio. Ne možemo mu suditi jer još ne znamo šta se desilo".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi