Za sada, na proljeće bez gostujućih navijača

Odluka se može promijeniti do početka drugog dijela sezone

Za sada, na proljeće bez gostujućih navijača

Komitet za normalizaciju održao je danas sjednicu u Sarajevu, na kojoj je glavna tema bila zabrana organizovanog dolaska gostujućih navijača na stadione u Premijer ligi Bosne i Hercegovine, a odlučeno je da ista, za sada, neće biti uknuta.

Na današnjem sastanku Komiteta za normalizaciju održanog u Vogošći, raspravljalo se o Izvještajima komiteta  o takmičenjima u jesenjem dijelu sezone 2011/12, te su doneseni sljedeći zaključci:

1. Usvajaju se izvještaji Komiteta za takmičenje, disciplinskog, Komiteta za sudije i suđenje, te komiteta za stadione i bezbjednost.

2. Svi komiteti treba da do 05.01.2012. godine pripreme i dosave Komitetu za normalizaciju konkretne prijedloge za unaprijeđenje regularnosti proljetnog dijela takmičenja i usvajanje izmjena odgovarajućih propisa.

Obavezuje se Komitet za bezbjednost da utvrdi uslovnost smještaja i bezbijednosti gostujućih navijača na svim stadionima u Premijer ligi, nakon čega će Komitet za normalizaciju razmotriti važeću Odluku o zabrani organizovanog dolaska gostujućih navijača na utakmice.

3. Obavezuju se kantonalni, područni i županijski savezi da entitetskim savezima dostave prijedloge svojih statuta do 23.12.2011. Komiteti za propise entitetskih saveza treba utvrde usklađenost tih statuta sa statutima entitetskih saveza u o tome informišu N/FSBiH do 10. 01.2012.

4. Pokreće se incijativa za formiranje udruženja klubova, te će u tom smislu biti zakazan sastanak sa predsjednicima i direktorima klubova Premijer lige. Predviđeno je formiranje incijativnog odbora u kojem će biti predstavnici klubova, a koji će voditi dalje aktivnosti na formiranju udruženja i prijema u članstvo N/FSBiH u skladu sa važećim Statutom.

5. Komitet za normalizaciju analizirat će sve sponzorske ugovore i sačiniti akcioni plan za potencijalne sponzore, posebno za sponzora Premijer lige u sezoni 2012/13.

6. Zimski prelazni rok za igrače počinje 06.02 - 02.03.2012. godine.

7. Donesena je odluka o raspisivanju tendera za izbor revizorske kuće za reviziju poslovanja N/FSBiH u 2011. godini.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.