Zabaleta: Aguero nas je impresionirao

Zabaleta: Aguero nas je impresionirao

Edmir Škorić

Pablo Zabaleta, Argentinac u redovima Manchester Cityja, pozdravio je dolazak svog sunarodnjaka Sergija Aguera, o kojem misli samo najbolje.

Aguero je u City došao prije dvije sedmice iz madridskog Atletica, a u svojoj prvoj utakmici, prvenstvenoj protiv Swanseaje, postigao je dva pogotka za pola sata provedenih na terenu.

"Izgledao je tako dobro u svojoj prvoj utakmici. Impresionirao nas je sve svojim kvalitetama. Znali smo, naravno, da je vrhunski igrač, ali nije jednostavno u prvoj utakmici zabiti dva gola, i to u potpuno drugačijem stilu igranja, jer engleski i španski stil nisu isti. Prije nego je došao u Manchester, Sergio i ja razgovarali smo o klubu i gradu. Rekao sam da će biti sretan jer su ovaj grad i klub poseban", kazao je Zabaleta, dodavši:

"Na Sergijovim leđim je, naravno, puno pritiska, jer je klub učinio sve da ga dovede. No, Sergio je dosta pametan dečko, zna što se od njega očekuje. Kad je igrao u Atleticu, Maradona bi dolazio i gledao ga, te su skupa provodili vrijeme. Ne bih se iznenadio da ga (Maradonu) vidim i na Eithad stadionu".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije