Zabaleta: Učiniti ću sve da Edinu otežam posao

Argentinac koji sa Džekom dijeli svlačionicu

Zabaleta: Učiniti ću sve da Edinu otežam posao

Iako je fudbalska reprezentacija BiH nedavno u prijateljskom susretu odigranom u američkom St. Louisu poražena od Argentine, voljom žrijeba ove dvije selekcije će se ponovo sresti na Mundijalu, i to u okviru 1. kola grupe F 15. juna. 

Argentinci dobro poznaju našu reprezentaciju, a neki od njih dijele svlačionici su našim Edinom Džekom u redovima Manchester Cityja. Dvostruki strijelac za Gaučose u prijateljskom duelu Sergio Kun Aguero i Pablo Zabaleta dobro poznaju kvalitete našeg najboljeg napadača.

"Moramo biti sretni ishodom žrijeba. Ima grupa koje su mnogo teže, ali to samo važi dok imena stoje na papiru. Nikada ne znate kako ćete proći dok utakmica ne počne. Možda ću čuvati Edina (Edin Džeko op.a), pa ću nastojati da mu posao učinim što težim", kazao je popularni Zaba koji je često u društvu Balkanaca sa kojima dijeli svlačionicu.

Zabaleta ipak smatra da je Argentina u prednosti, a "domaći", južnoamerički, teren mogao bi po njemu biti prednost za Argentince.

"Utakmice sa Bosnom i Nigerijom neće biti lake. Sa Bosancima smo igrali nedavno i pobijedili ih 2:0, ali uprkos tome oni imaju nekoliko sjajnih individualaca u svom timu. Prednost za nas je što se Svjetsko prvenstvo igra u Južnoj Americi i što ćemo imati veliku podršku navijača. Nadam se da ćemo napraviti dobar posao", kazao je na kraju argentinski defanzivac Pablo Zabaleta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.