Zaboravili ste Željinog Toskasa? Ima novi klub

Odigrao jedan meč za Plave

Zaboravili ste Željinog Toskasa? Ima novi klub

Pamtite li ime Dimitriosa Toskasa? U ljeto 2016. godine došao je u Željezničar na insistiranje tadašnjeg trenera Miloša Kostića, ali njegova epizoda na Grbavici nije potrajala.

Poslije nekoliko mjeseci, s jednom utakmicom u Željinom dresu, Toskas je odlučio da napusti Željezničar i vrati se u Grčku, gdje je u međuvremenu igrao za Doxu, Olympiakos Volos i Kavalu.

Kako se i s Kavalom razišao tokom ljeta, nekoliko mjeseci Toskas se vodio kao slobodan igrač, a potragu za novim angažmanom okončao je prije nekoliko dana potpisavši za Anagennisi Derynias.

Radi se o klubu s Kipra osnovanom još 1920. godine koji u svojim redovima ima trojicu grčkih internacionalaca, a inače se takmiči već nekoliko godina u drugom rangu kiparskog nogometa.

Toskas je, podsjetimo, jedinu utakmicu za Željezničar odigrao protiv Čelika u augustu 2016. godine. Na Bilinom polju tada je odigrao tek dvije minute.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi